13 jaar geleden: Laurent trouwt zijn Claire

Kim Posthumus

12-04-2016 13:00:44

2003-04-12 14:50:00 Belgian Prince Laurent and Claire Coombs smile at each other in Saint-Michel & Gudule Cathedral of Brussels, during their wedding, Saturday 12 April 2003. AFP PHOTO/BELGA/BENOIT DOPPAGNE

Hij was de laatste zoon van koning Albert en koningin Paola om in het huwelijksbootje te stappen. Op 12 april 2003 was het eindelijk zover. Prins Laurent trouwde met zijn Claire. Maar de grote dag was bijna niet doorgegaan.

Een chauffeur had de zorg over de ringen. Vooraf aan het huwelijk rookte hij buiten een sigaretje. Hij was vergeten dat de auto waar de ringen in vervoerd werden, automatisch op slot ging en had zijn sleutels in de auto laten liggen.

Terwijl het ja-woord in de Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal in Brussel naderde, werd er buiten met man en macht geprobeerd om de auto open te krijgen. Uiteindelijk is er een ruit ingeslagen om de ringen uit de auto te halen en kon er toch nog op tijd getrouwd worden.

De koninklijke familie hoorden pas na het huwelijk over het voorval. Volgens de burgemeester van Brussel moest Albert huilen van het lachen toen hij hoorde over de onhandige chauffeur.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft