Koning Filip viert 56e verjaardag

Kim Posthumus

2016-04-15 10:00:19

2013-07-21 21:29:36 BRUSSEL - Koning Filip en koningin Mathilde op het balkon van het Koninklijk Paleis. De kersverse koning bedankte het Belgische volk voor diens steun en vertrouwen. Hij deed dat in een verrassend ingelaste toespraak. ANP ROYAL IMAGES ROBIN UTRECHT

Op 15 april bereikt koning Filip de leeftijd van 56 jaar. De oudste zoon van koning Albert en koningin Paola kwam in 1960 in Brussel ter wereld.

In Nederland wordt de verjaardag van de koning altijd uitbundig gevierd, maar in België gaat dat anders. De verjaardag van de koning wordt alleen privé gevierd. Wel eert België de koning op 15 november tijdens Koningsdag. De dag heeft niets te maken met de geboortedag van Filip, maar is een ode aan de koning.

Het zal bovendien een feestelijke weekend voor de Belgische koninklijke familie worden, want een dag later mag prinses Eléonore de verjaardagskaarsjes uitblazen. De jongste dochter van koning Filip en koningin Mathilde wordt acht jaar. Op de Facebookpagina van het Belgische hof verscheen vrijdagochtend een korte video waarop Filip en Eléonore tussen de narcissen zitten in de tuin van kasteel Laken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer België

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!