Zweedse royals niet bij huwelijk prinses Maria Laura van België

Vorsten

05-09-2022 20:42:04

Het heeft er alle schijn van dat de Zweedse koninklijke familie komende zaterdag niet vertegenwoordigd is bij het huwelijk van prinses Maria Laura van België. Die geeft in Brussel het jawoord aan haar verloofde William Isvy.

De plechtigheid wordt bijgewoond door zeker vijfhonderd gasten, onder wie hoogwaardigheidsbekleders en koninklijke gasten. Koning Carl Gustaf van Zweden en zijn vrouw koningin Silvia zijn er zeker niet bij, volgens het blad Svensk Damtidning. De afwezigheid heeft te maken met het jubileumfeest van koningin Margrethe van Denemarken. Komend weekend wordt dat in Kopenhagen groots gevierd.

Vanwege de goede banden tussen de koningshuizen van Zweden en Denemarken kiest het koningspaar voor een bezoek aan Kopenhagen. Kroonprinses Victoria gaat volgens Svensk Damtidning ook niet naar Brussel. Ook prins Carl Philip heeft geen plannen om naar België af te reizen, laat het hof desgevraagd weten aan het blad.

Eind december maakte het Belgische hof bekend dat Maria Louise, het tweede kind en de oudste dochter van aartshertog Lorenz van Oostenrijk-Este en prinses Astrid van België, in het huwelijk treedt met Isvy. In januari gaf koning Filip toestemming voor het huwelijk.

Meer België