Belgisch koningspaar bezoekt Rome

Vorsten

2014-02-19 14:25:00

ROME – De Belgische koning Filip en koningin Mathilde zijn woensdag te gast in Italië, ondanks de regeringscrisis in het land. Het is hun vijfde kennismakingsbezoek.

Filip en Mathilde gingen samen met premier Elio di Rupo en minister Didier Reynders van Buitenlandse Zaken naar het Palazzo del Quirinale in Rome, de officiële residentie van president Giorgio Napolitano. Daar lunchte het gezelschap uit België met hem. In een VTM-filmpje op de website van Het Laatste Nieuws is te zien dat de koning en Napolitano elkaar de hand schudden. Later op de dag staat een ontmoeting met politicus Enrico Letta op het programma.

In Italië is het al enkele weken politiek onrustig, maar het kennismakingsbezoek gaat gewoon door. Letta zag zich vorige week genoodzaakt op te stappen als premier. Volgens persbureau Belga zou het zomaar kunnen dat het bezoek van Filip en Mathilde een van zijn laatste taken is. De Belgische delegatie gaat in Rome ook nog op bezoek bij senaatsvoorzitter Pietro Grasso. Grasso bond in het verleden als aanklager de strijd aan met de Italiaanse maffia.

Eerder deed het koningspaar Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland aan. In maart gaan Filip en Mathilde nog naar Londen.


Meer Vorstenhuizen