Belgisch koningspaar in kerk tijdens WK-duel

Vorsten

02-07-2014 08:17:00

ROME – Het voetbalgekke Belgische koningspaar moet zaterdag een list verzinnen om de Rode Duivels aan het werk te zien tegen Argentinië tijdens de kwartfinales van het WK in Brazilië. Dat stellen Belgische kranten woensdag vast. Koning Filip en koningin Mathilde worden namelijk op het tijdstip van de wedstrijd in Rome samen met de rest van de koninklijke familie verwacht bij het huwelijk van Filips neef prins Amedeo met Lili Rosbosch.

De huwelijksmis in de ‘Basilica di Santa Maria in Trastevere’ begint om half zes, de WK-kraker een half uur later. ‘Pech dus voor koning Filip en koningin Mathilde, die eerder speciaal naar Brazilië waren afgereisd voor de tweede voorrondewedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland’, stelde Het Nieuwsblad vast. Jammer ook voor superfan prins Gabriel (10), die graag met zijn vader meegaat naar wedstrijden.

Thuisblijven is geen optie. Amedeo, oudste zoon van prinses Astrid, is Filips petekind. Bovendien is Filips oudste dochter prinses Elisabeth één van de bruidsmeisjes. Schuiven met het aanvangstijdstip van de plechtigheid zal veel huwelijksgasten ongetwijfeld bevallen nu de voetbalkoorts in België na de 2-1 zege op de Verenigde Staten verder is gestegen, maar lijkt ook uitgesloten.

Filip die bij het vertrek van de Rode Duivels naar Brazilië zei te hopen op een ,,regen van doelen” – hij bedoelde doelpunten – zal de wedstrijd stiekem moeten volgen op zijn mobieltje, of moeten hopen dat er vaart zit in de mis zodat in elk geval een stuk van de tweede helft nog bekeken kan worden. De mis is in elk geval op tijd afgelopen voor de wedstrijd later op de avond van het Nederlands elftal.

Meer Vorstenhuizen