Bijna hele familie bij bedankfeest Beatrix

Vorsten

2014-02-01 10:16:00

DEN HAAG – Prinses Beatrix wordt zaterdag flink in het zonnetje gezet. Bijna de hele Nederlandse koninklijke familie is aanwezig bij het bedankfeest in Ahoy in Rotterdam, zo blijkt uit de agenda van het Koninklijk Huis.

33 ‘gewone en onbekende’ Nederlanders brengen een ode aan de vorig jaar afgetreden vorstin. Bij het feest worden 4000 mensen verwacht. Onder hen zijn mensen die op één of andere manier in contact zijn geweest met koningin Beatrix tijdens haar 33-jarige regeerperiode. Het feest stond oorspronkelijk gepland voor 14 september, maar werd verplaatst na het overlijden van prins Friso in augustus.

Na het bedankfeest gaan de Nederlandse royals weer een drukke werkweek tegemoet. Koningin Máxima is op maandag en dinsdag in New York. In het kader van haar VN-functie bezoekt ze het kantoor van de Verenigde Naties.

Kunsthal

Willem-Alexander is dinsdag in Maasland. Hij bezoekt daar de Stichting SchuldHulpMaatje Midden Delfland. Later op de dag gaat hij naar Rotterdam. De koning opent in de Kunsthal de tentoonstelling ‘De Tweede wereldoorlog in 100 voorwerpen’.

Het koningspaar reist vervolgens op vrijdag naar Sotsji. Willem-Alexander en Máxima gaan 5 dagen naar de Olympische Winterspelen. Ze wonen onder meer de openingsceremonie bij.


Meer Vorstenhuizen