Carlos en Annemarie bezoeken Venetië

Vorsten

31-05-2019 18:27:00

Prins Carlos en echtgenote prinses Annemarie zijn vrijdagavond als hertog en hertogin van Parma verwelkomd in een zonovergoten Venetië. Ze zijn door de Soevereine Militaire Orde van Malta uitgenodigd voor een driedaags bezoek.

Gastheer is graaf Cremente Riva Sanseverino, hoofd van de afdeling van de Orde waar ook Parma onder valt; de grootpriorij van Lombardije en Venetië. Prins Carlos heeft als hoofd van het vorstenhuis Bourbon-Parma de rang van baljuw grootkruis van Eer en Devotie in de eeuwenoude katholieke orde.

Het is voor Carlos en Annemarie de eerste keer dat ze in Venetië zijn, zo vertelde de prins tijdens een wandeling van zijn hotel langs de wereldberoemde San Marcobasiliek en het Dogepaleis, de vroegere bestuurszetel van de republiek Venetië.

Het prinselijk paar werd ontvangen in de in 1911 opgerichte ‘Compagnia della Vela’, een exclusieve zeilclub met zicht op het eiland San Giorgio in het San Marco basin. Daar vond een eerste kennismaking plaats met leden van de Orde. Daarna volgde een diner in het Palazzo Treves aan het Canal Grande.

Zaterdag staat een verdere kennismaking met Venetië op het programma.


Meer Bourbon-Parma

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft