Carlos en Annemarie steunen Parma en Piacenza

Vorsten

14-03-2020 13:56:32

Prins Carlos van Bourbon-Parma en zijn echtgenote Annemarie hebben een boodschap van steun en solidariteit gestuurd naar de voormalige Italiaanse hertogdommen Parma en Piacenza. Die zijn net als de rest van het noorden van Italië zwaar getroffen door het coronavirus. Er zijn veel doden te betreuren en het openbare leven is al enige tijd tot stilstand gekomen.

Carlos is titulair hertog van Parma en Piacenza. Deze twee gebieden werden tot de tweede helft van de negentiende eeuw door zijn familie geregeerd. “Wij willen onze genegenheid en nabijheid tonen”, aldus het hertogelijk paar in een verklaring aan de bevolking. Die wordt aangemoedigd om de hoop en moed niet te verliezen.

“Deze onverwachte situatie heeft ons gedwongen te reflecteren en onze manier van leven te veranderen. Maar het mag de waarden die de basis vormen van ons samenleven in onze burgermaatschappij niet veranderen. Tussen zoveel onzekerheid en bezorgdheid moet het besef prevaleren dat deze strijd alleen wordt gewonnen met een verantwoordelijke individuele en collectieve houding.”

Boomfeest

“De mensen in onze gebieden zijn altijd sterk geweest”, aldus Carlos, die daarom de verwachting uitspreekt dat de crisis kan worden overwonnen.

In Nederland kreeg de hertog van Parma op een andere wijze te maken met de gevolgen van de pandemie. Hij zou komende week ter gelegenheid van het nationaal boomfeest in Alphen aan den Rijn aanwezig zijn bij de opening van een naar zijn moeder prinses Irene vernoemd bos. De bijeenkomst is echter uitgesteld tot het najaar.


Meer Bourbon-Parma

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft