Carlos jr. wacht presentatie in Parma

Vorsten

2016-09-24 13:57:00

Prins Carlos en prinses Annemarie nemen hun zoontje prins Carlos zaterdagmiddag mee naar de Steccata-basiliek van Parma om hem aan het einde van een feestelijke mis voor te stellen aan de daar verzamelde leden van de oude ridderorden van het voormalige hertogdom Parma. Carlos staat als hertog van Parma aan het hoofd van die orden.

Jaarlijks komt Carlos met zijn familie – steeds in wisselende samenstelling, naargelang de gezins- en werksituatie – naar Parma en Piacenza. Vaste onderdelen zijn heilige missen in beide Italiaanse steden en bijeenkomsten met de ridderorden. De komst van Carlos wordt ook aangegrepen om nieuwe leden toe te laten en om liefdadigheids- of vrijwilligerswerk te belonen.

“Mensen een schouderklopje geven, belonen voor wat ze voor de samenleving hebben gedaan”, zo omschreef Carlos die taak. Hij keek er elk jaar naar uit, vertelde hij, en het maakte zijn bezoeken aan Parma en Piacenza elke keer weer bijzonder. De ridderorden geven soms ook financiële hulp, waarvoor benefietgala’s worden georganiseerd waarbij Carlos en zijn familie ook aanwezig zijn.


Meer Bourbon-Parma

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!