Geboorte van Carlos belangrijk voor dynastie

Vorsten

26-04-2016 12:58:00

Het koningshuis Bourbon-Parma heeft door de geboorte zondag van prins Carlos een toekomstige stamhouder. Carlos is het zoontje van prins Carlos en prinses Annemarie. Die hadden al twee dochters, maar volgens de aloude huisregels komen alleen jongens voor in aanmerking voor ‘opvolging’.

Dat betekent dat prins Carlos in de toekomst de historische titels van hertog van Parma en Piacenza kan voeren die zijn vader in 2010 heeft gekregen. Ook betekent een mannelijke nakomeling dat het geslacht de Bourbon de Parme, dat in 1996 werd ingelijfd in de Nederlandse adel, ook in de volgende generatie behouden blijft.

Carlos en Annemarie hielden zich hier naar verluidt overigens niet mee bezig. Voor hen was het belangrijkste dat de baby – ongeacht of het een jongen of meisje zou worden – gezond ter wereld zou komen. De zwangerschap en geboorte van prinses Cecilia was moeilijk verlopen, het prinselijk paar hoopte daarom vooral dat alles dit keer probleemloos zou gaan.

In het bericht waarin de geboorte van Carlos Enrique Leonard werd aangekondigd bedankte het paar de begeleidende gynaecoloog Hanneke Feitsma van het Haga Ziekenhuis en haar team dan ook ,,voor de uitstekende begeleiding en fantastische zorgen.”

De familienaam en titels kunnen overigens ook worden doorgegeven via Carlos’ jongere broer prins Jaime, wiens vrouw prinses Viktória ook een dezer dagen kan bevallen. De buitenechtelijke zoon van Carlos, de in 1997 geboren Hugo Klystra, is nog verwikkeld in een procedure om naam en titel van zijn vader te krijgen, maar kan geen aanspraken maken op de dynastieke rechten.

Meer Bourbon-Parma