Gelukwensen Carlos voor ex-prins Nicolae

Vorsten

2018-09-29 20:16:00

PARMA – Prins Carlos van Bourbon-Parma en echtgenote prinses Annemarie hebben felicitaties gestuurd naar Nicolae van Roemenië, de kleinzoon van de laatste koning van Roemenië, Mihai en koningin Ana, een geboren prinses van Bourbon-Parma. Nicolae, die in 2015 zijn titel werd afgenomen, trouwt zondag in het Roemeense Sinaia voor de kerk met Alina Binder.

Carlos kan niet bij het huwelijk aanwezig zijn, zo vertelde hij zaterdagavond in het Palazzo Dalla Rosa Prati in het Italiaanse Parma vanwege zijn jaarlijkse bezoek aan de voormalige hertogdommen waaraan hij zijn familienaam ontleent. “Dat is nu wat lastig, ook met de kinderen erbij. Maar we wensen hen natuurlijk het allerbeste.”

De familie van Carlos is zondag grotendeels afwezig. Zijn tante Margareta, die sinds het overlijden van koning Mihai vorig jaar december aan het hoofd staat van het niet regerende Roemeense koningshuis, is zaterdag begonnen aan een bezoek aan de Franse Elzas. Op de uitnodiging van ex-prins Nicolae heeft ze niet gereageerd. Nicolae is niettemin vastbesloten er een koninklijk feest van te maken, inclusief rijtoer en balkonscène.


Meer Bourbon-Parma

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt