Prins Carlos bidt voor bescherming voor zoon

Vorsten

24-09-2016 17:29:00

Prins Carlos heeft in een gloedvolle toespraak tot de leden van de ‘Ordine Constantiniano di San Girgio’, de aloude ridderorde van Parma, de wens uitgesproken dat zijn zoontje prins Carlos een grote dingen kan verrichten.

In de koorgang van de Basilica Magistrale di Santa Maria della Steccata, de thuiskerk van de orde, zei hij te hopen dat het prinsje in de traditie van de familie zou treden. “Het is een grote verantwoordelijkheid die waarden over te dragen”, aldus Carlos.

De bijeenkomst van de ridderorde volgde na de feestelijke heilige mis in de stampvolle basiliek, waar Carlos jr – Carlo Enrico voor de Italianen – aan de ridders en de kerkgangers werd voorgesteld. Hij kreeg een warme ontvangst, met veel applaus.

Banden

Prins Carlos, die zich hertog van Parma mag noemen, wees in bij de presentatie op de oude banden van zijn familie met Parma, en hoopte dat zijn op 24 april geboren zoon en toekomstige opvolger die band zou voortzetten. Carlos jr was vrijdag ook al voorgesteld in Piacenza.

In een speciaal gebed, uitgesproken door Carlos, met echtgenote prinses Annemarie naast hem en de baby in zijn armen, werd de beschermheilige van de basiliek – Maria – ook om bescherming van het prinsje gevraagd. In het gebed werd bevestigd dat het jongetje zondag in Parma wordt gedoopt.

Prins Carlos en prinses Annemarie werden vergezeld door prins Jaime en diens vrouw prinses Viktória, en door twee zussen van Carlos’ in 2010 overleden vader Carlos Hugo, de prinsessen Maria Teresa en Maria de las Nieves. De verwachting is dat Carlos’ zussen prinses Margarita en prinses Carolina zondag ook in Parma zullen zijn voor de doop.


Meer Bourbon-Parma

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.