Prins Carlos Enrique (4) verheugt zich op eerste schooldag

Vorsten

24-04-2020 12:08:29

Het mooiste cadeau komt pas op 11 mei, maar prins Carlos Enrique is vrijdag maar al te blij dat hij vier jaar is geworden. Dat betekent dat hij eindelijk naar de échte school mag, net als zijn oudere zusjes Luisa Irene (7) en Cecilia (6). Vrijdag kon dat nog niet meteen door de sluiting van alle scholen vanwege de coronacrisis, maar op 11 mei gaan de deuren van de basisscholen open. Carlos Enrique heeft er lang naar uitgekeken.

Het jarige prinsje is het jongste kind van prins Carlos, hoofd van het vorstenhuis Bourbon-Parma en prinses Annemarie. Hij heeft van zijn vader de titel ‘prins van Piacenza’ gekregen, naar een van de twee voormalige vorstendommen waar de familie Bourbon-Parma ooit de scepter zwaaide. Het is een titel die traditioneel gaat naar de toekomstige ‘troonopvolger’. Carlos is zelf in naam hertog van Parma en Piacenza. Bij de doop van Carlos Enrique in Parma was koning Willem-Alexander een van de peetouders.

Carlos en Annemarie hadden donderdagavond de huiskamer versierd met slingers. Op het programma voor de verjaardag stonden verder taart, spelletjes spelen en een spannende speurtocht door het huis naar dinosauriërs.

De carlistische beweging in Spanje, die prins Carlos als leider ziet, besteedde via sociale media aandacht aan de geboortedag van het prinsje. “De carlisten uit alle delen van Spanje feliciteren prins Don Carlos Enrique met zijn vierde verjaardag. Felicidades!”, heette het. Bij de boodschap was de opdracht geplaatst die op de doopdag in september 2016 door de carlisten was geuit.


Meer Bourbon-Parma

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft