Prinses Annemarie naar uitvaart in Italië

Vorsten

25-06-2020 22:56:08

Prinses Annemarie de Bourbon de Parme woont vrijdagmiddag in het Italiaanse Rivalta, vlak bij Piacenza, de uitvaart bij van gravin Franca Zanardi Landi di VeanoArdissone. Zij was in 2012 peettante van prinses Luisa Irene, de oudste dochter van Annemarie en echtgenoot prins Carlos. “Een hele bijzondere, geliefde en markante vrouw”, zo omschreef prinses Annemarie de gravin die 98 jaar oud is geworden.

De gravin, die medeverantwoordelijk was voor het opknappen van het Castello di Rivalta, was al jaren bevriend met de familie Bourbon-Parma en was een vooraanstaand lid van de dynastieke ridderorde van Parma. “Ze is altijd een belangrijke steun geweest, zowel voor mijn schoonvader als voor Carlos om de orde, zoals die nu is, vorm te geven en te moderniseren.”

Carlos, in Italië bekend als hertog van Parma en Piacenza, en Annemarie hebben in de plaatselijke krant ook een rouwadvertentie geplaatst, namens henzelf en de hele hertogelijke familie. De begrafenis is in de parochiekerk van San Martino di Rivalta, waarna de bijzetting volgt in de kapel van de familie op de Sarmato begraafplaats.


Meer Bourbon-Parma

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft