Prinses Maria Teresa herdacht in Spaanse kerken

Vorsten

2020-03-29 18:28:46

Op verschillende plaatsen in Spanje zijn zondag missen gelezen ter nagedachtenis aan de donderdag in Parijs aan het coronavirus overleden prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma. De eucharistievieringen werden georganiseerd door leden van de carlistische beweging, waarin de prinses decennialang een vooraanstaande rol speelde.

Volgens de ‘Asociación de 16 de abril’ is de prinses onder meer herdacht in Igúzquiza in Navarra, aan de voet van de voor de carlisten symbolische berg Montejurra, in de basiliek Nostra Señora de los Desemparados in Valencia en in de kerk van Nostra Señora de las Americas in Madrid. Ook zaterdag was op verschillende plaatsen in Spanje al stilgestaan bij het overlijden van Maria Teresa, die jarenlang les gaf aan de Complutense-universiteit in Madrid.

Details over de noodgedwongen strikt besloten uitvaart zijn nog niet bekendgemaakt. Maar vanwege de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan, kunnen familie en publiek daar niet bij zijn. Op een later tijdstip zal een herdenking worden georganiseerd.


Meer Bourbon-Parma

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig