Prinses Viktória begint bij World Benchmarking Alliance

Vorsten

04-08-2020 20:22:58

Prinses Viktória is maandag begonnen aan een nieuwe baan. De echtgenote van prins Jaime de Bourbon de Parme is vanuit Genève aan de slag gegaan als ‘food transformation lead’ bij de van oorsprong Nederlandse World Benchmarking Alliance (WBA).

Viktória (38) zal zich in eerste instantie bezighouden met de externe relaties, zoals de VN-landbouworganisatie FAO, financiële instellingen en de 350 bedrijven die onder het voedsel- en landbouw ijkpunt (‘Food & Agriculture Benchmark’) vallen.

De stichting WBA is in de woorden van de prinses “een jonge dynamische organisatie” met als doel de impact van de particuliere sector op een duurzame toekomst voor iedereen te vergroten. IJkpunten worden ontwikkeld in samenwerking met tal van organisaties en instellingen en zijn nodig om bedrijven te laten zien waar ze staan ten opzichte van de verwezenlijking van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen die alle landen in 2015 met elkaar hebben afgesproken. “Heldere data zijn belangrijk”, aldus Viktória.

Verduurzamen

De WBA werkt aan het stimuleren en versnellen van de inspanningen van bedrijven om deze doelen te bereiken. Eén onderdeel daarvan is het voedsel- en landbouw ijkpunt waarmee Viktória aan de slag gaat. Doel is het landbouw- en voedselsysteem te verduurzamen. Hierbij wordt onder meer gekeken naar duurzame productie.

Prinses Viktória trouwde in oktober 2013 met de diplomaat-prins Jaime, zoon van prinses Irene. Samen hebben ze twee dochters, de prinsessen Zita en Gloria. Het gezin woont sinds 2018 in Genève, waar Jaime werkt bij de UNCHR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Viktória is in Nederland beschermvrouw van Save the Children.


Meer Bourbon-Parma

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.