Britse royals verdedigen restauratie

Vorsten

21-06-2014 13:27:00

LONDEN – Net zoals de vakantievilla van Willem-Alexander en Máxima en de werkplek van Beatrix ligt ook een pand van Britse royals onder vuur. Een woordvoerder reageerde zaterdag op ontstane ophef over een prijzige renovatie van Kensington Palace, de woning van prins William en hertogin Catherine.

Volgens geruchten kost de opknapbeurt omgerekend zo’n 5 miljoen euro. Het pand krijgt onder meer een nieuw dak en ook aan de leidingen wordt flink geklust. De zegsman van de koninklijke familie meldt dat het ‘een aanzienlijk interne verbouwing’ betreft om ‘de residentie haar functie als woonruimte terug te geven’, weet The Telegraph.

Kensington Palace is ontworpen door Sir Christopher Wren en was ooit het thuis van prinses Margaret, die er tot haar dood in 2002 woonde. Het woongedeelte is in 1963 voor het laatst gerenoveerd. “Dit is de enige officiële residentie van de hertog en hertogin. Ze willen er graag nog heel veel jaren wonen.”

Gezien de monumentale status van het pand moest veel overlegd worden met de Engelse erfgoedorganisatie. “Dit leverde werk van hoge kwaliteit op dat past bij het historische belang van het gebouw van Christopher Wren.” Catherine en William hebben het opknapwerk ‘zelf betaald’, benadrukt de zegsman.

Meer Vorstenhuizen