‘Britten willen niet ruilen met Catherine’

Vorsten

2014-09-26 19:37:00

LONDEN – Er zijn maar weinig Britten die graag in de schoenen van Catherine zouden staan. Dat valt op te maken uit een recente peiling van YouGov in opdracht van Newsweek.

Slechts één procent van de 3000 volwassenen die deelnamen aan het onderzoek gaf aan graag van leven te willen ruilen met de vrouw van prins William. 11 procent zou dat weleens een dagje willen doen, maar niet langer. Een derde van alle respondenten wil best vrienden met Catherine worden. Twee derde van de mannen loopt helemaal niet warm voor een vriendschap, date of huwelijk met de hertogin van Cambridge.

Ruim vier op de tien deelnemers vinden dat Catherine ‘een stap vooruit’ belichaamt voor de positie van vrouwen en dat zij een weerspiegeling is van de moderne vrouw. Tien procent is overtuigd van het tegendeel, ongeveer een derde heeft hier geen mening over. Respondenten omschreven haar relatief vaak als aantrekkelijk, aardig en intelligent. Zo’n 65 procent ziet Catherine als een goed of zeer goed rolmodel voor de jeugd.

Uit de peiling blijkt verder onder meer dat de hertogin van Cambridge qua populariteit drie andere royals voor zich moet dulden. Prins Harry zou momenteel het meest populaire lid van het Britse koningshuis zijn, gevolgd door koningin Elizabeth II. Prins William staat op de derde plaats en blijft zijn echtgenote daarmee nipt voor.


Meer Vorstenhuizen