Camilla moet schoonzoon ompraten

Vorsten

2014-09-15 19:01:00

KNEBWORTH – Camilla moet haar schoonzoon Harry Lopes afhouden van de installatie van zonnepanelen in het landelijke Hertfordshire. Tegenstanders van het grote project dat voor 2500 huizen zonne-energie moet genereren, hebben een beroep op haar gedaan om Harry aan de keukentafel om te praten. “Ik kan niet geloven dat Camilla haar goedkeuring zou geven aan zo’n project”, aldus Nick King, een buurman van de geplande zonne-boerderij.

Het plan is om op 40 hectare land zonnepanelen te plaatsen, die 8,5 megawatt aan elektriciteit moeten opleveren. Volgens het bedrijf Solstice Renewables, waarvan Harry Lopes mededirecteur is, zijn de panelen goed afgeschermd door heggen en bosschages en zullen omwonenden er geen last van hebben. “We voldoen aan alle wettelijke vereisten en planten zelfs nog extra heggen”, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen de krant The Independent. De klagers denken echter toch een glimp van de zonnepanelen te kunnen zien.

Harry Lopes is getrouwd met Camilla’s dochter Laura Parker Bowles; de prinsen Harry en William waren aanwezig op hun bruiloft in 2006. Camilla’s echtgenoot prins Charles heeft zelf ook zonnepanelen op een stuk land, niet ver van zijn residentie Highgrove. De kans dat Camilla instemt met het verzoek lijkt dan ook niet zo groot.


Meer Vorstenhuizen