Camilla: Shakespeare niet saai op toneel

Vorsten

11-02-2014 13:17:00

LONDEN – Kinderen moeten toneelstukken van Shakespeare in het theater zien, vindt Camilla. Zo wordt Shakespeare toegankelijker, redeneert de hertogin van Cornwall. Ze erkent dat ze zelf als kind ook problemen had met de teksten van de beroemde Engelse dichter en toneelschrijver. Na het zien van een toneelstuk leerde ze op latere leeftijd zijn werk waarderen.

De echtgenote van prins Charles vreest dat kinderen het werk van Shakespeare niet heel interessant vinden om te lezen, zei ze in haar pleidooi om kinderen te interesseren voor toneelproducties. Camilla deed haar uitspraken dinsdag in een kort interview met Woman’s Hour op Radio 4 tijdens haar bezoek aan de radiostudio’s van de BBC.

Camilla vertelde over het Shakespeare Schools Festival, waar ze kinderen van slechts acht jaar oud toneelstukken zoals Henry V zag opvoeren. Ze noemde de uitvoeringen verbluffend. ”We weten allemaal dat als je op jonge leeftijd in aanraking komt met de teksten van Shakespeare je denkt dat het niet erg interessant zal worden. Saaie kost waarvan je hoopt dat je het niet hoeft te lezen. Maar als je de kans krijgt Shakespeare te spelen, dan ga je het begrijpen”, zei ze in het radio-interview.

Camilla: ”Mijn kinderen vonden het niet toegankelijk. Ze kregen het door vanaf het moment dat ik ze meenam naar het Stratford-theater om naar toneelstukken te kijken.”

Meer Vorstenhuizen