Carel Kraayenhof: traan Máxima blijft magisch

Vorsten

02-08-2014 08:40:00

AMSTERDAM – De traan van bruid Máxima blijft een magisch moment. Dit zegt bandoneonist Carel Kraayenhof naar aanleiding van het 12,5-jarig huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Hij wordt nog vaak herinnerd aan zijn uitvoering van het Argentijnse muziekstuk Adiós Nonino tijdens de kerkelijke inzegening van het koninklijke huwelijk in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Kraayenhof ziet de beelden van de ontroerde Máxima nog vaak terug, vertelt hij in De Telegraaf. ”Het wordt als ik ergens optreed ook vaak achter me geprojecteerd. Het blijft natuurlijk een magisch moment, in die prachtige kerk. Ik trad op vlak na het uitwisselen van de ringen en de sfeer was emotioneel, beladen. Het werd zo emotioneel door de muziek die zij had uitgekozen en die ook voor Willem-Alexander zo bijzonder was, omdat zijn bruid daarmee gekomen was.”

Kraayenhof zegt dat zijn optreden op 2-2-2002 altijd weer ter sprake komt als hij de twee ontmoet. ”Inmiddels zijn ze ons koningspaar, ongelooflijk druk en betrokken. Maar ze zullen er best weer aan terugdenken, vandaag.”

Meer Vorstenhuizen