Carl Philip deed mee aan ski-esfatette

Vorsten

01-03-2014 16:18:00

MORA – Prins Carl Philip van Zweden heeft vrijdag met een ploeg meegedaan aan de estafette van de Vasalopp, een langlaufevenement in het Scandinavische land. Ook zijn vriendin Sofia Hellqvist deed mee, maar ze zat niet in het team van de prins.

Na afloop was Carl Philip best tevreden over zijn prestatie. “Maar ik had wel iets meer mogen trainen”, liet hij aan Aftonbladet weten. Tegen Expressen vertelde de prins dat hij vond dat het traject zeer goed geprepareerd was. De prins vertelde ook nog dat hij samen met Sofia had getraind voor de tocht.

De langlauftocht over 90 kilometer gaat tussen de dorpen Sälen en Mora. De teams bestaan uit vijf skilopers. Het team van Carl Philip had een probleem, want de laatste deelnemer was ziek. De prins ging als eerste van start en nam 24 kilometer voor zijn rekening. Daarna moest hij volgens Expressen ook nog het laatste deel van de tocht van 19 kilometer doen.

De Zweedse Koninklijke familie doet vaker mee aan wedstrijden tijdens de Vasalopp. Aan de echte wedstrijd die altijd op de eerste zondag in maart is, heeft koning Carl XVI Gustaf in 1977 meegedaan.

Meer Vorstenhuizen