Carlos geeft in Spanje uitleg over carlisme

Vorsten

2014-10-25 13:25:00

SANTIAGO DE COMPOSTELA – Prins Carlos heeft in een ontmoeting met journalisten uit Galicië uitgelegd waarom de carlisten hem zien als de wettige erfgenaam van de Spaanse troon. Volgens zijn volgelingen is Carlos dan ook koning, onder de naam Carlos Javier I.

Carlos gaf de toelichting tijdens zijn tweedaagse bezoek aan bedevaartsoord Santiago de Compostela, waar hij zaterdagmorgen samen met echtgenote Annemarie de pelgrimsmis bijwoonde. Daarna reikte Carlos tijdens een bijeenkomst in Hotel Hesperia Pelegrino lintjes uit aan nieuwe leden van de Koninklijke Orde van de Legimiteit, de Real Orden de la Legitimidad Proscrita. Dat is de ridderorde van de carlisten, de concurrenten van de huidige koning Felipe VI voor de Spaanse troon.

Volgens de krant La Voz de Galica, de Stem van Galicië, heeft Carlos zich sinds juni, toen koning Juan Carlos zijn aftreden aankondigde, nadrukkelijker dan voorheen gepresenteerd als leider van de carlisten en als mogelijk alternatief voor koning Felipe. Zo althans zien de Spanjaarden zijn proclamatie aan zijn volgelingen in die maand, en het bezoek aan Galicië dit weekeinde.

Carlos noemt zichzelf geen koning, maar de leden van de Orde doen dat wel getuige de uitnodiging om na de lintjesregen een lunch bij te wonen met ‘Los Reyes’, het koningspaar Carlos Javier en Ana Maria.


Meer Vorstenhuizen