Catherine belooft Malta bezoek

Vorsten

2014-09-20 19:57:00

VALETTA – Het spijt Catherine, de hertogin van Cambridge, dat ze dit weekeinde niet in Malta kan zijn. Dat zei haar man prins William zaterdagavond in Valetta bij de festiviteiten ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de onafhankelijkheid.

“Ze keek er enorm naar uit en hoopt in de toekomst op bezoek te kunnen komen”, aldus William. Hij valt in voor zijn vrouw, die donderdag moest afzeggen voor haar eerste buitenlandse solo-optreden. Reden is de zware ochtendmisselijkheid die gepaard gaat met haar zwangerschap. De president van Malta, Marie-Louise Coleiro Preca, nodigde William uit om snel weer naar de eilandstaat te komen, maar dan met zijn hele gezin.

William las een boodschap voor van zijn grootmoeder koningin Elizabeth, waarin ze Malta mede namens echtgenoot prins Philip Malta gelukwenste én bedankte voor de bijzondere herinneringen die zij beiden aan het eiland hebben. Toen Elizabeth en Philip net waren getrouwd was de bij de Royal Navy dienende Philip gestationeerd op Malta, en verbleef ook Elizabeth regelmatig in Valetta. Het paar bezocht Malta ook bij hun diamanten huwelijk in 2007.


Meer Vorstenhuizen