Catherine gekust door oorlogsveteraan

Vorsten

07-06-2014 09:40:00

ARROMANCHES – De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan veteranen in de Franse plaats Arromanches. De hertog en hertogin van Cambridge dronken een kopje thee met de mannen die 70 jaar geleden het strand van Normandië bestormden.

Tijdens een gesprekje met een van de veteranen kreeg Catherine een opmerkelijk verzoek. ”Mag je een prinses kussen?”, vroeg de 88-jarige Arthur Jones. ”Natuurlijk”, antwoordde de hertogin volgens Mirror. De veteraan greep zijn kans en kuste de vrouw van prins William op haar wang.

De kus ontging William niet, die Jones vroeg of hij zijn vrouw aan het versieren was. ”Ik zei tegen hem dat ik haar alleen maar een kus heb gegeven”, aldus Jones. ”William lachte, maar ik ben blij dat ik een prinses heb versierd. Ik zal binnenkort wel opgepakt worden en meegenomen worden naar de Tower of London”, grapte de oorlogsveteraan nog.

Na een kopje thee woonden William en Catherine een herdenkingsdienst bij vlakbij Gold Beach. De Britse prins gaf daar een speech, waarin hij de jongere generatie aanspoorde D-day nooit te vergeten.

Meer Vorstenhuizen