Charles bedankt zorgmedewerkers tijdens 72e verjaardag NHS

Vorsten

05-07-2020 11:43:42

De Britse gezondheidsdienst NHS is zondag 72 jaar geleden opgericht en dat verdient een koninklijke felicitatie. Prins Charles heeft een video opgenomen waarin hij alle doktoren, zusters, paramedici en andere gezondheidszorgmedewerkers eert en bedankt voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

“Na meer dan zeven decennia is het bekende principe van gerichte zorg verlenen aan hen die het nodig hebben, nog steeds van grote waarde en het is nooit relevanter geweest dan het nu is”, zegt Charles. “De NHS en het hele land zijn met deze crisis door de moeilijkste tijd in de geschiedenis gegaan.”

De Prince of Wales gaat vervolgens door over de helden in de zorg in het bijzonder. “Onze geweldige, onzelfzuchtige zusters, doktoren, paramedici en alle andere medewerkers hebben offers gebracht om aan meer dan honderdduizend coronapatiënten en duizenden anderen zorg te verlenen. Ter ere van hen komen we nu als land samen om hen te bedanken voor hun kennis, professionaliteit en toewijding.”

Schild

Naast het zorgpersoneel verdienen volgens Charles ook andere harde werkers lof, zoals de boeren, groente- en fruitplukkers, pakketbezorgers en mensen die voor elektriciteit zorgden. “Aan iedereen die tijdens deze noodsituatie zo veel heeft gegeven wil ik zeggen: jullie zijn ons schild geweest”, refereert de prins aan Psalm 18. “Jullie handen hebben ons omhoog gehouden. Jullie vriendelijkheid heeft ons groot gemaakt.”

“Wat jullie ook hebben meegemaakt, jullie mogen echt dankbaar en trots zijn”, vervolgt Charles. “De manier waarop we voor iedereen zorgen, toont dat vriendelijkheid ons echt groot maakt. Bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan, meer dan ik ooit zou kunnen zeggen.”


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord