Charles bij polowedstrijd tegen Argentinië

Vorsten

26-07-2014 18:35:00

WINDSOR – Prins Charles was zaterdag eregast bij de polo-wedstrijd tussen Engeland en Argentinië om de Kroningsbeker, de Coronation Cup. De wedstrijd werd gehouden in het park van Windsor Castle, waar de Guards Polo Club sinds de oprichting in 1955 zijn thuisbasis heeft.

Prins Charles was in het verleden zelf een fervent polo-speler en zijn zoons William en Harry nemen met regelmaat deel aan vriendschappelijke wedstrijden, meestal ten bate van een goed doel.

In het vier man sterke Engelse team kwamen twee vrienden van de prinsen uit, captain Luke Tomlinson en zijn jongere broer Mark Tomlinson. William en zijn vrouw Kate reisden vorig jaar naar Zwitserland om het huwelijk van Mark bij te wonen met de Engelse Olympisch ruiterkampioen Laura Bechtoldsheimer.

Volgens Luke Tomlinson hebben William en Harry het talent om het Engelse team te halen. ”,Ja, allebei”, zei hij eerder dit jaar tegen The Telegraph. ”Het is heel goed wat ze met polo bereiken voor goede doelen en als ze meer tijd aan de sport konden besteden, dan zouden ze zeker het team kunnen halen.”

Meer Vorstenhuizen