Charles en Camilla ontmoeten sporters

Vorsten

23-07-2014 12:53:00

GLASGOW – Prins Charles en zijn vrouw Camilla brengen woensdag de dag door in Glasgow. De hertog en hertogin van Rothesay zoals ze in Schotland worden aangeduid, hebben eerst een bezoek gebracht aan het Scottish Ballet en zijn daarna door gegaan naar Emirates Arena en de naar Chris Hoy vernoemde wielerbaan.

Charles en Camilla ontmoetten daar atleten uit de 70 landen en overzeese gebieden die deelnemen aan de Gemenebestspelen. Ook spraken ze met vrijwilligers en leden van de organisatie. Camilla toonde in Emirates Arena, waar de badmintonwedstrijden worden afgewerkt, veel belangstelling voor de ploeg van Australië.

De leden van de Britse koninklijke familie moeten in Glasgow namelijk zorgen dat ze hun aandacht netjes verdelen over de 16 landen van het Gemenebest waarvan Elizabeth staatshoofd is. Maar dat is niet alles. De verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk nemen anders dan bij de Olympische Spelen onder eigen vlag deel, evenals de Kanaaleilanden Guernsey en Jersey en het eiland Man. Daarnaast zijn er ook nog overzeese gebieden, zoals Bermuda, Anguilla en Sint Helena, die ook niet vergeten mogen worden.

De ‘Commonwealth Games’ worden woensdagavond in Celtic Park geopend door koningin Elizabeth. Voorafgaand aan de opening is er een receptie, waar ook Charles en Camilla aanwezig zullen zijn.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord