Charles en Camilla staan stil bij aanslagen 7 juli

Vorsten

07-07-2020 13:52:29

Prins Charles en de hertogin van Cornwall Camilla herdachten dinsdag de vijftiende verjaardag van de terreuraanslagen in Londen. “We staan vandaag stil bij de mensen die deze verschrikking hebben overleefd en de nabestaanden van de slachtoffers van aanslagen op 7/7,” schreven Camilla en Charles op Twitter.

Vanwege de coronacrisis was slechts een kleine groep mensen lijfelijk aanwezig bij het herdenkingsmonument van de aanslagen. Prins Charles sprak, net als de Britse premier Boris Johnson en burgemeester Sadiq Khan van Londen, een videoboodschap in bij de onlineherdenkingsdienst.

“Ondanks het virtuele karakter van de herdenking wil ik u, betrokkenen en nabestaanden, op het hart drukken dat tolerantie hoop en medeleven zullen zegevieren over verdeeldheid en haat. Onze gedachten zijn bij u,” zei Charles.

Op 7 juli 2005 vielen in Londen 52 doden en ruim 700 gewonden bij vier bomaanslagen in het openbaar vervoer door islamitische zelfmoordterroristen.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.