Charles heeft pech door staking brandweer

Vorsten

12-06-2014 20:16:00

LONDEN – Pech voor prins Charles. Hij wilde donderdag een demonstratie geven van de brandveiligheid van wol. Maar wegens een staking van de brandweer kon dat niet doorgaan. De prins heeft daarom een dag eerder maar een fikkie gestoken in de tuin van zijn Londense residentie Clarence House en daar video-opnamen van gemaakt die hij donderdag kon laten zien.

De prins van Wales is gepassioneerd van natuurlijke producten en daartoe behoort ook wol. Hij is beschermheer van de Wol Campagne en tijdens een receptie thuis wilde hij de talloze mogelijkheden van natuurlijke wol graag onder de aandacht brengen. Eén van de eigenschappen van wol is dat het veel minder snel vlam vat dat synthetische kleding. Dat had Charles graag aanschouwelijk willen maken. Nu moesten de bezoekers het doen met een filmpje.

Charles heeft donderdag wel 2 truien in zijn tuin kunnen begraven, één van wol en één van synthetisch materiaal, met de bedoeling beide op een later moment weer op te graven om aan te tonen dat wol in de grond snel verteert en dat het synthetisch materiaal wel 40 jaar nodig heeft om te verdwijnen.

Meer Vorstenhuizen