Charles met zoons bij gala in Londen

Vorsten

08-07-2014 12:21:00

LONDEN – Prins Charles en zijn zoons William en Harry zijn dinsdagavond in de Royal Albert Hall in Londen voor een groot galadiner waar bedrijven in het zonnetje worden gezet die verantwoord ondernemen. Charles zal de 1400 genodigden bij het zogenoemde ‘Responsible Business Awards’ gala toespreken. William en Harry komen mee om bedrijven te eren die zich inzetten voor voormalig militair personeel.

De prins van Wales heeft zelf een liefdadigheidsstichting, Business in the Community genaamd, die zich al 32 jaar richt op ‘verantwoord ondernemen’. Voor Charles gaat het niet alleen om winstmaken maar ook om verantwoordelijkheid nemen voor de maatschappij door bijvoorbeeld kansen te bieden aan jongeren met een maatschappelijke achterstand.

”Bedrijven hebben een bredere rol in de samenleving”, aldus prins Charles. In zijn toespraak zal hij ondernemers aansporen meer opleidings- en arbeidsmogelijkheden te scheppen voor ex-militairen, alsmede voor jongeren, gehandicapten en werklozen. Aandacht is er ook voor initiatieven die gewonde uit dienst getreden militairen nieuwe kansen bieden, zoals Race2Recovery, een off-road racing team dat mensen met een handicap de kans geeft autosport te beoefenen.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord