Charles scheidsrechter bij touwtrekken

Vorsten

01-08-2014 11:30:00

CAITHNESS – Speerwerpen is niks voor prins Charles. Het gooien van boomstammen daarentegen heeft zijn volle aandacht en belangstelling. De prins ontbreekt zaterdag dan ook op de voorlaatste dag van de Gemenebestspelen in Glasgow, waar onder meer het speerwerpen op het pogramma staat, maar is te vinden in Caithness, voor de British Legion Mey Highland Games. Hij is zelfs scheidsrechter bij het touwtrekken.

Charles, in Schotland bekend als de hertog van Rothesay, zet de traditie voort die is begonnen door zijn in 2000 overleden grootmoeder koningin Elizabeth. Die woonde in de zomer de traditionele Schotse sportwedstrijden bij die werden gehouden bij haar vakantieverblijf het kasteel van Mey. Charles is nu ‘chieftain’ van het evenement, waarbij onder meer ook volksdansen op het programma staat.

Charles gaat elk jaar wel een paar dagen naar het kasteeltje dat hij erfde van zijn grootmoeder en dat nu ook kan worden gehuurd. De rest van de zomer verblijft hij graag – al of niet met echtgenote Camilla, die ook nog verplichtingen heeft aan haar kinderen en kleinkinderen uit haar eerste huwelijk – in zijn eigen Schotse residentie Birkhall. Vissen, jagen, wandelen en schilderen behoren daar tot zijn favoriete bezigheden.

Meer Vorstenhuizen