Charles waagt zich aan Saoedische sabeldans

Vorsten

19-02-2014 11:06:00

RIYAD – Prins Charles heeft tijdens zijn bezoek aan Saoedi-Arabië samen met leden van de Saoedische koninklijke familie meegedaan aan de sabeldans, meldt BBC News. Hij was voor de ceremonie in een stadion in de hoofdstad Riyad uitgedost in traditionele kleding.

Aan de sabeldans of ‘Ardah’ doen alleen mannen mee. De ceremonie wordt vaak gehouden bij speciale gebeurtenissen, bijvoorbeeld tijdens bruiloften. De sabeldans werd dinsdagavond overigens niet speciaal voor de prins van Wales opgevoerd, maar in het kader van het Janadryah-festival, een jaarlijks cultureel evenement in Saoedi-Arabië. Honderden Saoedische mannen en jongens dansten en zongen in formatie, uiteraard met het zwaard in de hand.

Prins Charles (65) is deze week vier dagen in Saoedi-Arabië en Qatar om de diplomatieke banden aan te halen. De Britse troonopvolger is een graag geziene gast bij de Saoedische royals. Charles bezoekt het koninkrijk voor de tiende keer sinds 1986 en was er minder dan een jaar geleden voor het laatst.


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel