Charles wijst op gevaren klimaatverandering

Vorsten

07-02-2014 14:13:00

LONDEN – De Britse prins Charles ziet de overstroming van de Somerset Levels als een ‘klassiek voorbeeld’ van de gevolgen van klimaatverandering. Hij deed zijn uitspraken donderdag tijdens een bijeenkomst van zijn liefdadigheidsorganisatie Business in the Community in Londen.

De prins van Wales bracht dinsdag een bezoek aan het poldergebied om te kijken hoe de bewoners en boeren zich redden. “Ik was deze week in Somerset, volgens mij een klassiek voorbeeld van wat er gebeurt als we te weinig aandacht besteden aan de steeds grotere impact van klimaatverandering”, tekende onder meer The Telegraph op uit zijn mond. “We zien ons steeds vaker gedwongen om de symptomen te bestrijden en dat zal steeds duurder worden.”

Charles haalde ook een gesprek aan dat hij met een getroffen boer voerde. De man kreeg vorig jaar van zijn bank te horen dat een dergelijke overstroming maar eens in de 100 jaar zou voorkomen. Nu had de rampspoed echter opnieuw toegeslagen. “Zijn land was daardoor verwoest. Het kost enorm veel tijd om de grond te herstellen.” De prins, die heeft beloofd 50.000 pond te doneren aan de slachtoffers, vindt het vooral ’tragisch’ dat er ‘zo lang niets is gedaan’.

Meer Vorstenhuizen