Chileense familie kijkt WK dankzij Harry

Vorsten

29-06-2014 15:14:00

VALPARAISO – Prins Harry heeft de dag van een Chileense familie gered. De tv van het gezin in de sloppenwijk van Valparaíso was kapot, maar de Brit wist het apparaat net op tijd te repareren voordat de WK-voetbalwedstrijd Brazilië-Chili begon.

De prins bracht zaterdag een bezoek aan El Vergel, een krottenbuurt die na een enorme bosbrand in april zo goed en kwaad als het gaat weer wordt opgebouwd. Onder begeleiding van hulporganisatie Techno bezocht Harry onder meer het huisje van de 50-jarige Coca Perez, haar zoon en dochter. Al snel viel het hem op dat de tv niet goed werkte, schrijft The Telegraph.

“Hij keek ernaar en begon aan de kabel te rommelen”, vertelt Perez. “Het lukte hem om de tv weer aan de praat te krijgen, zodat we later Chili-Brazilië konden kijken. Nu kan ik iedereen vertellen dat prins Harry mijn tv-reparateur is!”

Helemaal niets

Na de verwoestende brand hadden veel inwoners helemaal niets meer. Techno heeft inmiddels elektriciteit aangelegd, mobiele toiletten geïnstalleerd en watertanks neergezet voor de hygiëne van de bewoners. Toch hebben de getroffen Chilenen nog lang niet al hun spullen en voorzieningen terug.

“Het ergste is nu voorbij. Nu is het een kwestie van wachten”, zo probeerde de prins Perez een hart onder de riem te steken. “We moeten wachten en geduldig zijn”, beaamde ze. “We hebben geen keuze.”

Meer Vorstenhuizen