Concert en diner voor verjaardag koning Mihai

Vorsten

2014-10-22 13:22:00

BOEKAREST – De 93e verjaardag van de Roemeense koning Mihai wordt de komende dagen gevierd met een aantal bijzondere koninklijke activiteiten. De bejaarde koning neemt daar zelf overigens niet aan deel, zo blijkt uit het programma dat op de website van het koningshuis bekend is gemaakt.

Donderdag is in het kasteel van Peles een ceremonie waarbij kroonprinses Margarita lintjes uitreikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Roemeense samenleving. Margarita, die wordt vergezeld door haar man prins Radu, reikt de onderscheidingen uit namens haar vader. Aansluitend is er ook een diner in het paleis ter ere van de verjaardag van de koning die in 1947 door het communistische bewind aan de kant werd gezet, maar die in Roemenië nog steeds met zijn oude titel en waardigheid wordt aangeduid.

Zaterdag, op de eigenlijke verjaardag van Mihai, in het Westen ook wel Michael genoemd, is er een koninklijk benefietconcert in het Atheneum van Boekarest, opnieuw in aanwezigheid van kroonprinses Margarita, prins Radu en ook van Mihai’s kleinzoon prins Nicolae.


Meer Vorstenhuizen