Cristina mag met auto naar rechtbank

Vorsten

2014-01-31 15:30:00

PALMA DE MALLORCA – De Spaanse prinses Cristina heeft van de rechter bij hoge uitzondering toestemming gekregen om met haar auto pal voor het gerechtsgebouw in Palma de Mallorca te parkeren. De jongste dochter van koning Juan Carlos moet op 8 februari voor de rechter verschijnen en vreest door de pers te worden belaagd als ze de laatste paar meter naar de rechtbank te voet moet afleggen. Vrijdag kreeg de 48-jarige royal volgens het Duitse persbureau DPA een ontheffing om met haar auto tot aan de ingang te rijden.

Cristina is opgeroepen voor verhoor in een onderzoek naar belastingontduiking en witwassen. Haar echtgenoot Iñaki Urdangarín is een belangrijke verdachte in de zaak. De onderzoeksrechter wil helder krijgen wat de rol van de prinses is in het schandaal. Zelf ontkent ze elke betrokkenheid.

Rechter Francisco Martínez Espinosa verleende Cristina vrijstelling van het parkeerverbod dat voor de rechtbank op het Spaanse eiland Mallorca geldt, uit veiligheidsoverwegingen. De politie zou hem dat ook uitdrukkelijk hebben aanbevolen.


Meer Vorstenhuizen