Deens koningshuis in Aalborg

Vorsten

18-06-2014 14:17:00

KOPENHAGEN – Het Deense koningshuis heeft de agenda vol afspraken staan. Met het koninklijke jacht brengen de royals bezoeken aan verschillende plaatsen. Woensdag beginnen ze in de havenstad Aalborg, zo valt te lezen op de website van het Deense Koninklijk Huis.

Om ongeveer 10 uur begon het bezoek van koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik met een ontvangst in de haven. Daarna gingen ze naar het gemeentehuis, waar een receptie was georganiseerd. Verder stond er onder meer een bezoek aan een cultureel centrum op het programma, net als een lunch. De dag wordt afgesloten met een receptie op het jacht van het koningspaar. Daarvoor is een select gezelschap uitgenodigd.

Leden van het Deense Koninklijk Huis maken al jaren traditiegetrouw in de zomer tochtjes met hun vaartuig. Het schip speelt een belangrijke rol in de zichtbaarheid van de koninklijke familie. Op de website valt te lezen dat het koningspaar donderdag en vrijdag ook met het jacht, genaamd Dannebrog, op pad gaat. Donderdag gaan ze naar de stad Odense en vrijdag brengen ze een bezoek aan de plaats Marstal.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord