Deense koningin bekijkt papegaaien

Vorsten

2014-09-04 13:24:00

NYKOBING MORS – De bevolking van het Deense Nykøbing Mors is donderdagmorgen uitgelopen om een glimp op te vangen van koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik. Die brengen een uitgebreid eendaags bezoek aan het 9000-inwoners tellende stadje en het eiland Mors in de Limfjord.

Het bezoek maakt deel uit van de jaarlijkse tocht die het paar maakt met het koninklijk schip Dannebrog. Na de ontvangst in het oude raadhuis, waar burgemeester Hans Ejner Bertelsen hen welkom heette, verschenen koningin en prins op het piepkleine balkon om te zwaaien naar het publiek.

Op het dagprogramma stond behalve een uitgebreide lunch ook een bezoek aan een papegaaienshow in het Jesperhus vakantiepark en een uitstapje naar het Deense Schelpdieren Centrum, waar werd verteld over het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen van kustgebieden.

Het koninklijk bezoek wordt donderdagavond afgesloten met een receptie op het koninklijk schip. Vrijdag wordt de reis, te vergelijken met de streekbezoeken die in Nederland door de koning en koningin worden afgelegd, voortgezet en afgesloten in de gemeente Vesthimmerland.


Meer Vorstenhuizen