Deense koninklijke familie op volle sterkte

Vorsten

24-07-2014 19:55:00

GRASTEN – De Deense koninklijke familie was donderdag met 19 man sterk bij de jaarlijkse fotosessie bij Gråsten Slot, het koninklijk vakantieverblijf in het zuiden van Jutland.

In het zonovergoten park pauzeerde de familie bij de brug die naar het zogenoemde Prinsessenhuis leidt voor de talrijke fotografen uit binnen- en buitenland. Het Prinsessenhuis kreeg zijn naam omdat hier de prinsessen Margrethe, Benedikte en Anne-Marie in hun jeugd tijdens de zomervakanties speelden.

Margrethe was er weer bij, maar nu als koningin en met haar kleinkinderen, acht stuks. Die ravotten met de honden en speelden met hun ouders, kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim en prinses Marie.

Zomervakantie

Prinses Benedikte werd vergezeld door haar dochter prinses Alexandra en haar man graaf Jefferson, en hun twee kinderen Richard en Ingrid.

Gråsten Slot wordt sinds 1935 door de koninklijke familie gebruikt voor een deel van de zomervakantie. In dat jaar gaf de regering het in bruikleen aan de ouders van Margrethe. Zij heeft de traditie om de familie hier in de zomer samen te brengen na het overlijden van haar moeder in 2000 voortgezet.

Meer Vorstenhuizen