Delphine Boël praat op tv over koning Albert

Vorsten

2014-09-06 17:49:00

BRUSSEL – Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van de Belgische koning Albert, heeft een interview gegeven aan het televisieprogramma vtm Royalty. In het vraaggesprek praat Delphine, in het dagelijks leven kunstenares, over de problemen in haar leven, over haar kinderen en over haar nieuwe kunst. De uitzending is zondagavond op de Vlaamse televisie.

In haar nieuwe kunstwerken is andermaal een verwijzing te vinden naar haar streven om erkenning door haar vader koning Albert. Dat ze zijn dochter is, wordt door bijna iedereen voor waar aangenomen, maar Albert weigert Delphine te erkennen.

Later deze maand dient er een rechtzaak waarin geëist wordt dat de vorig jaar teruggetreden koning DNA afstaat om het definitieve bewijs te leveren. Delphine Boël heeft het eerder op tal van andere manieren geprobeerd. Maar ‘na al die jaren bots ik nog altijd op een muur van onbegrip’, zegt ze in het interview.

“Ik heb brieven geschreven en veel mensen hebben geprobeerd om me te helpen. Godsdienstige figuren, politici, vrienden. Veel mensen hebben hard geprobeerd om me in contact te brengen met Albert maar dat is op niets uitgedraaid.”


Meer Vorstenhuizen