Benedikte feliciteert universiteit van Kiel

Vorsten

05-10-2015 19:11:00

KIEL – De Deense prinses Benedikte heeft maandagmiddag in de Offene Kirche Sankt Nikolai in Kiel de dies natalis gevierd van de universiteit van Kiel. Die werd 350 jaar geleden op 5 oktober 1665 gesticht door hertog Christian-Albrecht van Holstein-Gottorp, en de universiteit staat ook bekend als de Christian-Albrecht Universität zu Kiel (CAU).

Prinses Benedikte, de jongere zus van koningin Margrethe, bracht de universiteitsgemeenschap de gelukwensen over van de Deense koninklijke familie. “Sinds de oprichting in 1665 is de universiteit uitgegroeid tot een belangrijk academisch centrum. De vele studenten, de vele medewerkers en de vele en diverse programma’s aan de universiteit spreken voor zichzelf”, aldus Benedikte, die de universiteit ‘een succesvolle toekomst’ toewenste.

Eerder op de dag bezocht Benedikte de Deense school in Schleswig, of Slesvig zoals de Denen het noemen, op 45 kilometer van de Deens-Duitse grens. Dit deel van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, waarvan Kiel de hoofdstad is, was vroeger verbonden met Denemarken. De A. P. Møller-school telt zeshonderd leerlingen en is in 2008 geopend door koningin Margrethe.

Meer Denemarken