Blad van huwelijksreisfoto’s Joachim beboet

Vorsten

2016-08-25 18:02:00

Het mediabedrijf achter het Deense blad Se og Hør, dat prins Joachim en prinses Marie achtervolgde op hun huwelijksreis, is donderdag beboet. Aller Media moet een boete van 10 miljoen Deense kroon (1,3 miljoen euro) betalen en twee topvrouwen kregen een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd.

Aller Media betaalde een werknemer van een creditcardbedrijf om gegevens te ‘lekken’. Se og Hør wist zo de hand te leggen op onder meer de gegevens van prins Joachim, die in 2008 hertrouwde met prinses Marie en op huwelijksreis naar Canada ging. De reis van het pasgetrouwde stel was eigenlijk geheim, maar het blad wist dat het paar naar Canada ging aan de hand van betalingsgegevens van vliegtickets.

Toentertijd publiceerde het weekblad foto’s van de huwelijksreis. ”Se og Hør gaat met het pasgetrouwde stel naar Canada”, luidde de kop. ”We zijn te ver gegaan. Ik heb er spijt van”, zei de veroordeelde topvrouw Lise Bondesen donderdag tegen een lokaal televisiestation.

Naast prins Joachim, wist het blad ook de gegevens van premier Lars Lokke Rasmussen, andere leden van de koninklijke familie en beroemde mensen in handen te krijgen.


Meer Denemarken