Boodschap voor Denemarken van gezin kroonprins Frederik

Vorsten

2020-03-30 12:10:15

De hele Deense kroonprinselijke familie heeft zaterdagavond in het programma “Denmark stands together” hun ervaringen met de coronacrisis gedeeld. Kroonprins Frederik opende de boodschap met de woorden: “Beste allemaal. De wereld ziet er vandaag anders uit dan een paar weken geleden. We missen allemaal ons normale dagelijkse leven.”

In de video zijn prinses Josephine, prins Vincent, prins Christian en prinses Isabella te zien terwijl zij springen op een trampoline en aan het voetballen zijn in de tuin achter het kasteel van Amalienborg. “We zijn naar buiten gekomen voor een frisse neus. Het is de tweede week van thuisonderwijs en daarvoor moesten wij en de kinderen wel even omschakelen”, zei kroonprinses Mary.

Ook de kinderen vertellen iets over hun ervaringen. Troonopvolger prins Christian laat weten dat hij zijn vrienden en sporten mist. Prinses Isabella beaamt dat: “Ik mis mijn vrienden, maar ik vind thuis les krijgen best leuk”. Haar jongere broertje prins Vincent is het daar niet mee eens: “Ik vind het saai.” De ontroerende boodschap werd beëindigd door Frederik en Mary, die alle zorgmedewerkers in Denemarken bedankten. Daarna zei het gezin in koor: “Let op jezelf en let op elkaar.”

De familie woont tijdens de coronacrisis in kasteel Amalienborg in het centrum van Kopenhagen. Het gezin verhuisde vorige week in plaats van in de zomer vanuit Zwitserland terug naar huis. In Denemarken zijn 2555 besmettingsgevallen bekend.


Meer Denemarken