Dubbel koninklijk bezoek in Canada

Vorsten

23-08-2014 16:29:00

KOPENHAGEN – Het Deense kroonprinselijk paar gaat volgende maand voor een officieel bezoek naar Canada. Van 17 tot en met 19 september bezoeken kroonprins Frederik en kroonprinses Mary de steden Ottawa en Toronto. Doel van het bezoek is de promotie van Denemarken en het bevorderen van de handelsrelaties.

Op het programma in de Canadese hoofdstad staan onder meer een kranslegging bij het Canadese oorlogsmonument en een ontmoeting met de gouverneur-generaal. Ook is er een receptie waarbij het paar vertegenwoordigers van de Canadese overheid tegenkomt en de leden van de handelsdelegatie spreekt die uit Kopenhagen is meegereisd.

Op de tweede en derde dag van het bezoek is het kroonprinselijk paar in Toronto, waar gedeeltelijk een apart programma wordt afgewerkt. Mary besteedt tijd aan mode, design en eten, en Frederik houdt zich bezig met duurzaamheid en groene energie. Aandacht is er ook voor sport en gezondheid, met onder meer een uitstapje naar een stadion waar volgend jaar onderdelen van de Pan-Amerikaanse Spelen worden afgewerkt.

Canada krijgt in diezelfde periode ook bezoek van het ‘eigen’ koningshuis. Van 12 tot en met 20 september is prins Edward, de jongste zoon van koningin Elizabeth, in het land, samen met zijn vrouw Sophie.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord