Confirmatie van Deense prins Christian (15) begonnen

Vorsten

2021-05-15 13:49:16

De confirmatie van de 15-jarige Deense prins Christian is zaterdagochtend in intieme kring van start gegaan. Het Deense koningshuis plaatste zaterdag een foto van het selecte gezelschap. Vanwege de coronacrisis zijn er geen buitenlandse gasten bij de plechtigheid.

Op de foto staan koningin Margrethe, Christian zelf, zijn ouders kroonprins Frederik en Mary, Christians zusjes Isabella en Josephine en zijn broertje Vincent. Prinses Marie en prins Joachim, de tante en oom van Christian, en hun kinderen kunnen vanwege de maatregelen niet bij de plechtigheid zijn.

Ook enkele van Christians tantes, ooms en neven, die in Londen en Australië wonen, moeten thuisblijven. Zijn peetouders, kroonprins Pavlos van Griekenland, kroonprinses Victoria van Zweden en het Noorse kroonprinselijke paar Haakon en Mette-Marit kunnen ook niet naar Denemarken komen voor de confirmatie.

De plechtigheid wordt geleid door bisschop Henrik Wigh-Poulsen en vindt plaats in de kapel bij Fredensborg Paleis, de plek waar ook Christians vader kroonprins Frederik en koningin Margrethe werden geconfirmeerd. De viering achteraf is ook in besloten kring.

Prins Christian is het oudste kind van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.


Meer Denemarken

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?