Confirmatie van Deense prinses Isabella (15) begonnen

Vorsten

30-04-2022 14:42:04

De confirmatie van de 15-jarige Deense prinses Isabella is zaterdagochtend in intieme kring van start gegaan. Het Deense koningshuis plaatste zaterdag een foto van het selecte gezelschap.

Op de foto staan koningin Margrethe, Isabella, haar ouders kroonprins Frederik en Mary, broers Christian en Vincent en zus Josephine. Na de plechtigheid is Isabella officieel opgenomen als lid van de protestantse kerk.

De confirmatie vindt plaats in de kapel bij Fredensborg Paleis, de plek waar ook Christians vader kroonprins Frederik en koningin Margrethe werden geconfirmeerd. De viering achteraf is ook in besloten kring. De kapel van paleis Fredensborg wordt door de koninklijke familie al meer dan honderd jaar gebruikt voor kerkelijke activiteiten. In 2007 werd Isabella ook gedoopt in de kapel.

Prinses Isabella is het tweede kind van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. De confirmatie van haar 16-jarige broer Christian was vorig jaar mei, na meerdere keren uitgesteld te zijn vanwege de coronacrisis.


Meer Denemarken

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel