Dag van koninklijke verjaardagen

Vorsten

16-04-2015 06:27:00

BRUSSEL – In menig paleis wordt donderdag taart aangesneden, want er zijn nogal wat verjaardagen te vieren op deze zestiende april.

Koningin Margrethe van Denemarken viert haar 75e verjaardag met een rijtoer in een open koets door Kopenhagen. Ze is op dezelfde dag jarig als groothertog Henri van Luxemburg die zijn zestigste verjaardag kan combineren met die van zijn jongste zoon Sébastien (23). De Luxemburgse posterijen hebben ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van groothertog Henri een nieuwe reeks frankeerzegels uitgebracht.

Ook in België is het feest. Daar klinkt op kasteel Laken een driewerf hoera voor prinses Eléonore, de jongste dochter van de Belgische koning Filip en koningin Mathilde. Het Belgische hof heeft deze week laten weten dat Eléonore, leerling van het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel, haar verjaardag net als haar vader in privékring viert.

Koning Filip was woensdagavond op zijn eigen 55e verjaardag nog in Kopenhagen, bij het galadiner van de Deense koningin Margrethe. Henri was daar ook.

Meer België