Daverend applaus voor koningin Margrethe

Vorsten

2016-06-26 12:44:00

Koningin Margrethe was behoorlijk nerveus zaterdagavond, maar dat bleek nergens voor nodig. De balletvoorstelling Cinderella, waarvoor de Deense vorstin de kostuums en decors ontwierp, werd na de première beloond met een daverend applaus.

Margrethe was voor aanvang gespannen, zag Billed Bladet. Vanuit de zaal keek de 76-jarige koningin naar de voorstelling, die dertig minuten duurde. Direct nadat het doek viel, steeg een oorverdovend applaus op uit de zaal. Toen Margrethe met het hele team van Cinderella op het podium verscheen, stond het publiek nog steeds te klappen.

Een paar dagen geleden gaf Margrethe tijdens een persconferentie al toe zenuwachtig te zijn voor de première. Hoewel het de zevende keer is dat de vorstin meewerkt aan een voorstelling in het theater van pretpark Tivoli, blijft het volgens haar spannend.

Margrethe ontwierp in 2001 voor de eerste keer kostuums voor een voorstelling in Tivoli. De laatste keer dat de koningin als kunstenares meewerkte aan een stuk was in 2013.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig