Deens koningshuis laat nieuwjaarsfestiviteiten weer doorgaan

Vorsten

2021-09-08 19:01:54

Het Deense koningshuis bevestigt de terugkeer van de traditionele feestelijkheden rond Nieuwjaar. Nadat de jaarlijkse recepties vorig jaar niet door konden gaan vanwege de pandemie, staan de gebeurtenissen voor begin 2022 weer op de agenda.

Op de website van het Deens koningshuis meldt de familie: “Het koningshuis en de Denen wensen elkaar al eeuwenlang een gelukkig nieuwjaar. Deze nieuwjaarsrecepties vinden zeker al sinds de 17e eeuw plaats en de basisprincipes die hieraan ten grondslag liggen zijn nog altijd dezelfde.”

De eerste van de reeks festiviteiten vindt op 1 januari plaats. Koningin Margrethe ontvangt dan andere leden van de koninklijke familie, de regering en andere hoogwaardigheidsbekleders voor een receptie op paleis Amalienborg. In de dagen die volgen zullen de koningin, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary meerdere recepties houden voor bijzondere Denen zoals leden van de koninklijke lijfwacht, rechters van het Hooggerechtshof en vertegenwoordigers van nationale organisaties. De locatie voor die gelegenheden zal paleis Christiansborg zijn.

Het jaar 2022 is een kroonjaar voor koningin Margrethe. Het is dan namelijk precies vijftig jaar geleden dat ze de troon besteeg.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig